Galerija

Seminar “Igre uma- manipulacija i obmana kroz životne uloge”

Psihološko savetovalište za studente Studentskog kulturnog centra Niš je organizovalo seminar “Igre uma- manipulacija i obmana kroz životne uloge” 29. februara 2020. godine. Sala Banovine je bila mala da primi sve zainteresovane i jako nam je drago što ste želeli da o ovoj veoma aktuelnoj temi saznate nešto više. Kvalitet predavanja i odlične ocene i komentari koje smo dobili od posetilaca, govore o uspehu seminara. Predavači su bili prof. dr Jelisaveta Todorović, Maja Delibašić i prof. dr Vladimir Hedrih. Drago nam je što su sa nama podelili svoja znanja, diskutovali i dali primere iz prakse.

Tribina “Sudbina stvarnih Džokera”

Psihološko savetovalište za studente Studentskog kulturnog centra Niš je organizovalo tribinu “Sudbina stvarnih Džokera” 7. decembra 2019. godine. Nadamo se da će popularnost samog filma doprineti i popularnosti ovakvih događaja, koji imaju za cilj informisanje, rušenje predrasuda i nalaženje načina kako pomoći sebi i drugima. Kvalitet iznesenog i veliki broj posetilaca govore o uspešnosti tribine, a mi smo izdvojili neke od poruka naših predavača, koje smatramo suštinskim. Darko Hristov: Budite iskreni prema sebi, kao i prema drugima. Razgovor o osećanjima je koristan, a ne problematičan. Dejan Dabić: Društvo koje jedan film može da sruši nije dobro društvo. Ljiljana Trajanović: Kada sretnete osobu sa mentalnim poremećajem, pitajte se kroz šta ona prolazi, a ne šta joj fali.

Konferencija “Izazovi sazrevanja u 21. veku”

Psihološko savetovalište za studente Studentskog Kulturnog Centra Niš, u saradnji sa Savezom studenata Univerziteta u Nišu, organizovalo je šestu naučno-stručnu konferenciju pod nazivom “Izazovi sazrevanja u 21. veku “. Konferencija je održana od 14. do 17. novembra u studentskom odmaralištu Radojka Lakić na Avali.

Sajam mentalnog zdravlja “Oseti osećanja”

Psihološko savetovalište za studente Studentskog kulturnog centra u Nišu je organizovalo 7. Sajam mentalnog zdravlja, pod sloganom “Oseti osećanja”. Sajam se održao na Svetski dan mentalnog zdravlja, 10. 10. 2019. godine, od 17 do 20h, u Oficirskom domu u Nišu.
Na ovogodišnjem Sajmu smo se bavili neizostavnim delom našeg iskustva – našim osećanjima, koja nas najtačnije informišu o našim stvarnim potrebama. Tom prilikom su svi zainteresovani mogli da se informišu o tome kako da uspešnije prepoznajemo i razlikujemo svoja osećanja, koja je njihova uloga i kako ih možemo regulisati u cilju povećanja lične moći.

Tribina “Duboki strahovi i egzistencijalna strahovanja”

Psihološko savetovalište za studente Studentskog kulturnog centra Niš je organizovalo tribinu “Duboki strahovi i egzistencijalna strahovanja savremenog čoveka- egzistencijalistički pristup u psihoterapiji” 15. juna 2019. godine. Tribina je organizovana povodom obeležavanja dana Univerziteta u Nišu. Predavač na tribini bio je Vladan Beara, psiholog i REBT psihoterapeut.

Tribina „Slušaj srcem-autizam govori“

Psihološko savetovalište za studente, u saradnji sa Studentskim kulturnim centrom, organizovalo je još jednu u nizu edukativnih aktivnosti. Ovog puta tema je bila autizam i održana je u okviru Plave nedelje, 9. aprila 2019. godine. Zahvaljujemo se Emini i Vladanu Iliću, Katarini Jovanović, Aleksandri Stojanović i docentu dr Bojanu Jorgiću, koji su svoje znanje i iskustvo podelili sa učesnicima tribine, kao i svim posetiocima.

Svetski dan sreće 🙂

Fotografije sa ulične akcije Psihološkog svetovališta za studente – 20. mart 2019. Svetski dan sreće. Hvala svima koji su podelili osmeh sa našim sugrađanima.