Profesionalna orijentacija

Profesionalna orijentacija predstavlja niz aktivnosti koje psiholog preduzima kako bi stekao uvid u osobine ličnosti pojedinca, sposobnosti, interesovanja i sklonosti. Ove informacije imaju za cilj olakšavanje procesa donošenja odluke o daljem školovanju ili ulasku u svet rada.

Prvi deo procesa uključuje nekoliko psiholoških testova koji pružaju uvid u osobine ličnosti, sposobnosti i interesovanja.  Informacije sa ovih testova mogu biti veoma važne za klijente jer mogu saznati nešto novo o sebi, potvrditi određene pretpostavke i pojasniti neke stvari.

Nakon testiranja, ulazimo u oblast karijernog savetovanja koje može trajati jedan do dva susreta. Cilj karijernog savetovanja je da psiholog i klijent zajedno istraže dalje moguće opcije u pogledu upisa ili promene fakulteta, ulazak u svet rada ili promenu zanimanja. Kroz razgovor i interpretaciju testova, psiholog osnažuje klijenta da prepozna svoje resurse i kapaciteta, da preduzme odgovarajuće korake u pogledu sticanja informacija neophodnih za donošenje odluke.

Obaveštavamo vas da će naši volonteri iz Savetodavnog sektora ponovo dežurati i biti na raspolaganju vama, u našim prostorijama u zgradi Univerziteta, počev od ponedeljka 08.02. Možete nas posetiti svakog radnog dana u toku našeg redovnog radnog vremena - od 15h do 19h.
Podsećamo vas da je prilikom posete obavezno poštovanje svih epidemioloških mera.
Dobro nam došli!
Vaše Psihološko savetovalište za studente SKC-a u Nišu

OK
X