Psihodrama

Psihodrama je akcioni oblik psihoterapije u kojem se životne situacije pojedinca odigravaju na takozvanoj “sceni” u grupnom ili individualnom radu. Psihodramski terapijski proces se zasniva na spontanosti “ovde i sada” i ima za cilj da osobi omogući proširenje repertoara uloga, da se bolje realizuje u postojećim, da neke od uloga odbaci i prihvati nove. Psihodrama omogućava osobi da izvede ili dovrši ono što u životu nije mogla, nije znala ili možda nije smela. Ona tada otkriva vlastita ograničenja i uči da slobodno izražava misli i osećanja kroz svoje ponašanje. U psihodrami nema ni koncepta zdravlja (normalnosti) ni patologije, što joj daje mogućnost široke primene u radu sa različitim populacijama i raznim vrstama problema, kao što su problemi u interpersonalnim odnosima: porodičnim, partnerskim, odnosi među prijateljima; problemi u učenju, problemi vezani za nedostatak samopouzdanja, neprihvaćenost, neprilagođenost, inhibiranost, anksioznost, depresivnost, fobije.

Dragi naši,

Obaveštavamo vas da ćemo ove godine završiti sa radom u sredu 15.07. nakon čega ćemo biti na letnjoj pauzi do ponedeljka 31.08.

Prvi radni dan u novoj radnoj sezoni biće utorak, 01.09.

Pozivamo vas da pratite našu facebook stranicu i instagram profil, gde ćemo vas naknadno obavestiti o načinu rada u novoj radnoj sezoni.

Vaše Psihološko savetovalište za studente Studentskog kulturnog centra u Nišu

OK
X